Salatalık

Salatalık

Türkiye salatalık üretiminde ikinci sırada yer alıyor. Çoğunlukla Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bitkilerde veya seralarda üretilmektedir. Boyut olarak daha küçük olması nedeniyle ayırt edicidir. Normalde salatalık yaklaşık 16 cm uzunluğundadır. Sulu, lezzetli ve az kalorili olması nedeniyle sebze sıralamasında özel bir yere sahiptir. Uzun ve sivilceli salatalık üretimi hızla arttı.

Sütun1 OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK
DOMATES x x X X X X X X X x x x
SALTALIK X X X X X X X x x x    
HAVUÇ x X X X X         x x x
KABAK X X X X               X
BİBERLER X X X X X x x X X X X X
ICEBERG MARUL X X X X         X X X X
SOĞAN X X X X x x x X X X X X
KARNABAHAR X X X X x x     X X X X
BROKOLİ X X                 X X
Whatsapp Destek Hattı