Türkiye salatalık üretiminde ikinci sırada yer alıyor. Çoğunlukla Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bitkilerde veya seralarda üretilmektedir. Boyut olarak daha küçük olması nedeniyle ayırt edicidir. Normalde salatalık yaklaşık 16 cm uzunluğundadır. Sulu, lezzetli ve az kalorili olması nedeniyle sebze sıralamasında özel bir yere sahiptir. Uzun ve sivilceli salatalık üretimi hızla arttı.
Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
DOMATES | x | x | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x |
SALTALIK | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x | ||
HAVUÇ | x | X | X | X | X | x | x | x | ||||
KABAK | X | X | X | X | X | |||||||
BİBERLER | X | X | X | X | X | x | x | X | X | X | X | X |
ICEBERG MARUL | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||
SOĞAN | X | X | X | X | x | x | x | X | X | X | X | X |
KARNABAHAR | X | X | X | X | x | x | X | X | X | X | ||
BROKOLİ | X | X | X | X |