En çok üretilen ve ihraç edilen çeşit ise Yeşil Kabaktır. Bu çeşit 16-20 cm boyunda, raf ömrü uzun ve dış darbelere karşı dayanıklıdır. Türkiye'de farklı bölgelerde bulunması nedeniyle her mevsim kabak üretimi yapılmaktadır. Normalde ekim ayından nisan ayına kadar ihraç edilmektedir. Çoğunlukla Mersin, Antalya ve Bursa bölgelerinde üretilmektedir.
Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
DOMATES | x | x | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x |
SALTALIK | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x | ||
HAVUÇ | x | X | X | X | X | x | x | x | ||||
KABAK | X | X | X | X | X | |||||||
BİBERLER | X | X | X | X | X | x | x | X | X | X | X | X |
ICEBERG MARUL | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||
SOĞAN | X | X | X | X | x | x | x | X | X | X | X | X |
KARNABAHAR | X | X | X | X | x | x | X | X | X | X | ||
BROKOLİ | X | X | X | X |