Havuç

Havuç

Türk havuçlarının büyük çoğunluğu koyu turuncu renkte olmakla birlikte, telli ve mor havuçlar da bulunmaktadır. Standart havuçlar, uca doğru sivrilen silindirik şekilli, pürüzsüz yüzeyli ve yaklaşık 15-22 cm ölçülerinde uç kısmı küt olan olarak tanımlanmaktadır. uzunluğunda ve 2-3 cm. kalın. Yukarıda anlatılan havuçlar genellikle sofralarda tüketilirken, daha az oranda da sanayide kullanılmaktadır. İlaç ve kozmetik sanayinde kullanılan koyu mor havuçlar son dönemde ihraç ediliyor.

Sütun1 OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK
DOMATES x x X X X X X X X x x x
SALTALIK X X X X X X X x x x    
HAVUÇ x X X X X         x x x
KABAK X X X X               X
BİBERLER X X X X X x x X X X X X
ICEBERG MARUL X X X X         X X X X
SOĞAN X X X X x x x X X X X X
KARNABAHAR X X X X x x     X X X X
BROKOLİ X X                 X X
Whatsapp Destek Hattı