Türkiye domates üretiminde dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Tüketim ve endüstriyel kullanım amaçlı domatesler Ege, Marmara, Akdeniz ve Anadolu bölgelerinde yetiştirilmektedir. Erken ve geç çeşitleri vardır. Domatesler planlarda ve seralarda yetiştirilebilir. Bu sebze türü, kalitesi, aroması ve tadı sayesinde pek çok amaç için kullanılabilir. Kırmızı rengi pürüzsüz, ince kabuklu, sert, sulu ve içi kırmızıdır. Domates çeşitleri; tek domates, salkım domates, kokteyl ve kirazdır.
Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
DOMATES | x | x | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x |
SALTALIK | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x | ||
HAVUÇ | x | X | X | X | X | x | x | x | ||||
KABAK | X | X | X | X | X | |||||||
BİBERLER | X | X | X | X | X | x | x | X | X | X | X | X |
ICEBERG MARUL | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||
SOĞAN | X | X | X | X | x | x | x | X | X | X | X | X |
KARNABAHAR | X | X | X | X | x | x | X | X | X | X | ||
BROKOLİ | X | X | X | X |