Portakal genellikle Antalya'dan Hatay'a kadar Akdeniz Bölgesi'nde üretilmektedir. En iyi sofra çeşidi portakaldır. Meyveleri büyük, yuvarlak-oval şekillidir ve kenarları boyunca çıkıntılı bir "göbek" bulunur. Portakalın rengi koyu turuncu, hafif pürüzlü ve parlaktır. Meyveleri çekirdeksizdir, kolayca soyulur, tatlı bir tada sahiptir, biraz ekşi ve aromalıdır. Bu çeşit 4-5 aya kadar saklanabilir ve raf ömrü uzundur.
OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK | ||
WASHINGTON GÖBEK | X | X | X | X | X | X | |||||||
PORTAKAL | NAVELINA | X | X | X | |||||||||
JAFFA | X | X | X | ||||||||||
VALENCIA | X | X | X |