Lama çeşidi çevreye çok duyarlı olduğundan ekimi Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde Mersin'in batı ilinde Erdemli ile Silifke arasındaki alanla sınırlıdır. Orta büyüklükte meyve veren gövde silindiriktir ve sivri uçlu yuvarlak bir çıkıntı meyveyi tanımlar. Karakteristik tadı ve aroması olan sulu bir meyvenin kabuğu pürüzsüz, parlak ve sarıdır. Lama çeşidi uygun koşullarda dokuz aya kadar saklanabilmektedir.
OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK | ||
LİMON | İNTERDONATO | X | X | X | X | ||||||||
LAMA | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||
MEYER | X | X | X | X |