Üzüm
Sultan Üzüm : Çeşit Ege Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. İhraç edilen sofralık üzümlerdir. Ayrıca kuruduktan sonra da kullanılır. Sultaniyeler sarı renkli, bir salkımı yaklaşık 400-500 gr. ağırlığında, ince taneli, narin ve hafif ekşimsi bir tada sahip, çekirdeksiz ve çok suludur. Taze hasat edildiğinde 3 aya kadar saklanabilir.
Ergin en erkenci, çekirdeksiz, orta irilikte, oval taneli, orta tatlı ve sert bir çeşittir.
Yalova İncisi aynı zamanda Mersin yöresinde yetişen en eski sofralık üzümlerden biri olup, oval ve iri taneli, ince kabuklu ve sulu, çekirdekli ve tatlı bir tada sahiptir.
Kırmızı küre pembemsi kırmızı renkte, iri taneli, ince kabuklu, tohumlu ve sulu bir çeşittir. Raf ömrü uzundur ve saklanabilir.
Antep Karası, Türkiye'nin Gaziantep bölgesinde yetiştirilmektedir. Rengi siyah, ucu biraz mavi, elips şeklinde olup tohumları tatlı ve kalıcıdır. Depolanabilir, taşınabilir, kurutulabilir ve şarap yapımında kullanılabilir.
Sütun1 |
OCAK |
ŞUBAT |
MART |
NİSAN |
MAYIS |
HAZİRAN |
TEMMUZ |
AĞUSTOS |
EYLÜL |
EKİM |
KASIM |
ARALIK |
NAR |
x |
x |
|
|
|
|
|
|
|
x |
x |
x |
İNCİR |
|
|
|
|
|
|
|
x |
x |
x |
|
|
SULTAN ÜZÜM |
x |
|
|
|
|
|
x |
x |
x |
x |
x |
x |
ERGİN ÜZÜM |
|
|
|
|
|
x |
x |
|
|
|
|
|
YALOVA İNCİSİ ÜZÜM |
|
|
|
|
|
x |
x |
|
|
|
|
|
KIRMIZI KÜRE
ÜZÜM |
x |
|
|
|
|
|
|
x |
x |
x |
x |
x |
ANTEP KARASI ÜZÜM |
|
|
|
|
|
|
x |
x |
x |
|
|
|
KAYISI |
|
|
|
|
x |
x |
x |
|
|
|
|
|
KİRAZ |
|
|
|
|
x |
x |
x |
x |
|
|
|
|
ÇİLEK |
|
|
|
|
x |
x |
x |
x |
|
|
|
|
ŞEFTALİ |
|
|
|
|
x |
x |
x |
x |
x |
|
|
|
NEKTARİN |
|
|
|
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|
|
|
ARMUT |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
KARPUZ |
|
|
|
|
x |
|
x |
x |
x |
|
|
|
ELMA |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |