Türkiye dünyanın en büyük kiraz üreticisidir. Başlıca üretimi ve ihracatı yapılan çeşit Ziraat 0900'dür. Kirazların rengi koyu kırmızı olup, çatlamaya dayanıklı, pürüzsüz ve parlak kabukludur. Meyveleri uzun saplı, tek çekirdekli, çok sulu ve tatlı olup içi kırmızı renktedir.
Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
NAR | x | x | x | x | x | |||||||
İNCİR | x | x | x | |||||||||
SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
KAYISI | x | x | x | |||||||||
KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |