Türkiye dünyanın önde gelen kayısı üreticisidir. Türkiye'de pek çok kayısı çeşidi bulunmakta olup, bazı yeni çeşitler de yetiştirilmeye başlanmıştır. Kayısılar hem taze hem de kurutulmuş olarak ihraç edilmektedir. İhracatta kullanıma yönelik en eski çeşit Trintina'dır. Ana özellikleri: Düşük şeker seviyesi, stabil ve büyük boy, uzun raf ömrü. Mersin'in çoğu bölgesinde yetişir; sarıdan turuncuya. Diğer önemli çeşitlerden biri de Alyanak kayısısıdır. Bu çeşitlilik çok çekicidir, sofralık kullanım için meyveler Trintina'dan daha büyük, daha tatlıdır, raf ömrü uzundur. Şekerpare tatlı ve orta sertliktedir. Meyveler belirgin bir kırmızı renge sahiptir. Malatya'nın Iğdır ilçesinde yetişir. Hem taze hem de kurutulmuş olarak kullanılabilir.
Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
NAR | x | x | x | x | x | |||||||
İNCİR | x | x | x | |||||||||
SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
KAYISI | x | x | x | |||||||||
KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |