Türkiye'de en çok üretilen ve ihraç edilen çeşit Crosby'dir. Bu çeşit çok erken yaşta başlar, açık ve koyu yeşil renkte, pürüzsüz kabuklu, yaklaşık 5-8 kg ağırlığındadır. Karpuzun kabuğu kalın, tohumları çok sulu ve içi kırmızıdır.
Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
NAR | x | x | x | x | x | |||||||
İNCİR | x | x | x | |||||||||
SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
KAYISI | x | x | x | |||||||||
KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |