Türkiye'nin Marmara Denizi kıyılarında, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen doğal bir bitkidir. İncir sofralıktır ve kurutulabilir. Sarı ve beyaz incirler kurutulur; sarı, yeşilimsi ve mor incirler sofralık kullanıma yöneliktir. Türkiye dünyanın en büyük siyah incir ihracatçısıdır. İncirin pürüzsüz ve hafif yapışkan bir cildi vardır. Bir meyve - yaklaşık 65 gr., ince bir kabuğa sahiptir, içi genellikle pembe veya kırmızıdır.
Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
NAR | x | x | x | x | x | |||||||
İNCİR | x | x | x | |||||||||
SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
KAYISI | x | x | x | |||||||||
KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |